• ANUNȚ – privind organizarea examenului de definitivat în profesia de practician în insolvență - sesiunea septembrie 2020
  Examenul se va desfășura în format on-line, în zilele de 10 și 11.09.2020, la sediile filialelor UNPIR la care sunt înscriși practicienii în insolvență stagiari.
  Vezi detalii

 • ANUNȚ! Orarul cursului centralizat pentru stagiari
  PROGRAM pregătire profesională practicieni în insolvență stagiari
  Vezi detalii

 • Conferință online: Insolvența sub semnul COVID-19
  UNPIR Filiala Cluj, în parteneriat cu INPPI și Universul Juridic, organizează videoconferința Insolvența sub semnul COVID-19, prima conferință de pregătire profesională organizată în domeniul insolvenței de la declanșarea crizei sanitare.
  Vezi detalii

 • CUM A FOST Seminarul online ”Testul creditorului privat funcționează! OG nr. 6/2019, instrument eficient de restructurare inclusiv pentru consecințele pandemiei”
  Într-un seminar online organizat de Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI), Prof. univ. dr. Radu Bufan și practicianul în insolvență Cristian Răvășilă au adus în discuție prevederile OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale.
  Vezi detalii

 • CUM A FOST Seminarul online "Gestionarea obligațiilor de mediu în insolvență. Partea I: elemente de bună practică”
  Într-un seminar organizat de INPPI, av. Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte UNPIR și Florin Dragomir, vicepreședinte UNPIR, au descris câteva dintre aspectele cu care se confruntă practicienii în insolvență atunci când vine vorba despre obligațiile de mediu.
  Vezi detalii

luni, 13 iulie 2020

Presă

02:Iun

CUM A FOST evenimentul ”INSOL Quick Takes: The Judicial Response to Covid-19”

La data de 26 mai 2020 a fost organizat de către INSOL International Webinar-ul  ”INSOL Quick Takes: The Judicial Response to Covid-19”, moderat de dna. judecător Nicoleta Mirela Năstasie, din cadrul Tribunalului București, România.

În calitate de speakeri au participat magistrați cu vastă experiență în domeniul insolvenței transfrontaliere și restructurării preventive, respectiv dl. judecător Martin Glenn, Curtea de Insolvență a Statelor Unite pentru Districtul Sudic al New York-ului, și dl. judecător Aedit Abdullah, Curtea Supremă din Singapore.

 

Au fost dezbătute subiecte relevante privind digitalizarea instanțelor, măsuri și acțiuni practice pentru managementul cazurilor de insolvență în perioada pandemiei COVID-19, dificultăți și oportunități în aplicarea noilor tehnologii în organizarea și activitatea instanțelor din SUA, Europa/România și Singapore.

În legătură cu audierile la distanță prin tehnologie video, participanții au analizat dacă aceste mecanisme pot asigura solemnitatea și publicitatea ședinței de judecată, dacă oferă avantajele audierii orale, respectiv permit părților, reprezentanților legali și instanțelor să interacționeze în timp real, ori, dimpotrivă, limitează drepturile părților.

Dezbaterile au avut ca obiect elementele pe care ar trebui să le ia în considerare judecătorii în cazurile ce implică companii în dificultate financiară, pentru a permite restructurarea cu succes și salvarea afacerilor, precum și noutăți procedurale în comunicarea și cooperarea transfrontalieră.

Caracterul practic al discuțiilor a condus către analiza posibilității de realizare a unor proceduri transfrontaliere concurente în care să fie implicate instanțe din Singapore și România, inclusiv prin adoptarea unui protocol și organizarea unor audieri internaționale comune, dificultăți generate de limba folosită în procedurile transfrontaliere, asigurarea unor garanții procedurale suficiente pentru toate părțile, mijloace moderne de comunicare judiciară și limitele discreției judecătorului în determinarea metodei de comunicare în sistemele de drept civil și sistemele „common-law”.

Informațiile prezentate în cadrul întâlnirii și documentele vizând managementul cazurilor de insolvență în SUA, Europa și Singapore, accesibile pe site-ul oficial INSOL International pot veni în ajutorul practicienilor și judecătorilor din România.

Înregistrarea conferinței și celelalte informații pot fi accesate aici (click)

înapoi la partea de sus
×