• CUM A FOST Seminarul online ”Concordatul preventiv - o soluție viabilă și adaptată contextului actual de dificultate al companiilor”
  La finalul lunii mai INPPI a organizat un seminar online de pregătire profesională pe tema concordatului preventiv ca instrument viabil și bine adaptat în contextul actual.
  Vezi detalii

 • CUM A FOST evenimentul ”INSOL Quick Takes: The Judicial Response to Covid-19”
  La data de 26 mai 2020 a fost organizat de către INSOL International Webinar-ul ”INSOL Quick Takes: The Judicial Response to Covid-19”, moderat de dna. judecător Nicoleta Mirela Năstasie, din cadrul Tribunalului București, România.
  Vezi detalii

 • Cristina Ienciu-Dragoș, lector INPPI, într-o discuție video despre măsurile legislative luate în domeniul insolvenței în România, Bulgaria și Ungaria (engleză)
  INSOL Europe, organizația reprezentativă pentru practicienii în insolvență la nivel european, a organizat o serie de discuții intitulate ”COVID Coffee Breaks”, cu scoup de a prezenta măsurile luate de fiecare stat european în parte pe segmentul insolvenței în contextul pandemiei Covid-19.
  Vezi detalii

 • CUM A FOST Seminarul online ”Testul creditorului privat funcționează! OG nr. 6/2019, instrument eficient de restructurare inclusiv pentru consecințele pandemiei”
  Într-un seminar online organizat de Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI), Prof. univ. dr. Radu Bufan și practicianul în insolvență Cristian Răvășilă au adus în discuție prevederile OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale.
  Vezi detalii

 • CUM A FOST Seminarul online "Gestionarea obligațiilor de mediu în insolvență. Partea I: elemente de bună practică”
  Într-un seminar organizat de INPPI, av. Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte UNPIR și Florin Dragomir, vicepreședinte UNPIR, au descris câteva dintre aspectele cu care se confruntă practicienii în insolvență atunci când vine vorba despre obligațiile de mediu.
  Vezi detalii

luni, 6 iulie 2020

Presă

03:Iun

Noua lege a insolvenței din România este una sofisticată

Ministerul Justiției, Comisia Juridică, de disciplină și imunitate a Camerei Deputaților și Banca Mondială au organizat, la finalul săptămânii trecute, un eveniment de diseminare a raportului privind respectarea standardelor și codurilor în cadrul procedurii insolvenței în România, precum și a regimului dintre creditor și debitor. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului și a reunit reprezentanți ai consorțiului care a elaborat noua Lege a Insolvenței, reprezentanți ai INPPI și UNPIR, precum și judecători, practicieni în insolvență, avocați, contabili, bancheri, membri ai Parlamentului și oficiali din ministerele de resort din România.

Raportul privind procedura Insolvenței în România a fost predat autorităților române în aprilie 2014 și multe dintre recomandările care au fost partajate cu autoritățile de la stadiul de proiect, au fost luate în considerare în noua lege privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență adoptată recent de către Parlamentul României. Drept urmare, evenimentul s-a concentrat pe progresele înregistrate de România în domeniul insolvenței și regimul drepturilor creditorilor și ale debitorilor.

Deasemenea, participanții au discutat problemele care ar putea necesita o monitorizare sau reforme suplimentare pentru a îmbunătăți eficiența procesului insolvenței și a regimului privind drepturile creditorilor și au identificat noile evoluții internaționale relevante pentru cadrul de insolvență din România.

“Raportul de evaluare a procedurii insolvenței și a regimului creditor-debitor în România, care este prezentat astăzi, a fost inițiat ca un proiect de asistență tehnică finanțat de Banca Mondială pentru Ministerul Justiției. Am comparat legea insolvenței și regimul creditor - debitor din România cu cele mai bune practici internaționale și am făcut o evaluare a legislației interne cu privire la legea insolvenței elaborate de către consorțiul câștigător al proiectului Codul Insolvenței. Ambele analize au fost premisele pentru o reformă sănătoasă a legislației insolvenței.", a declarat Elisabetta Capannelli, Manager de țară al Băncii Mondiale pentru România.

La rândul său, d-na Ana-Irina Șarcane, liderul echipei de redactare a Codului Insolvenței și membru în Consiliul Științific al INPPI, a afirmat că: “Principiile Băncii Mondiale au fost principala sursă de inspirație la redactarea codului, acestea fiind unanim recunoscute ca reprezentând cea mai echitabilă și judicioasă abordare atât pentru creditori cât și pentru debitori.“

„Personal, mă bucur că am avut ocazia de a fi parte dintr-o echipă extraordinară și de a lucra într-un proiect cu atât de multe provocări. Ne onorează aprecierile și recunoașterea eforturilor consorțiului de către reprezentanții Băncii Mondiale. Dezbaterile au fost aprinse pe baza acestui subiect, dar au dus la o lege echilibrată, care răspunde în mare măsură așteptărilor tuturor celor implicați în astfel de proceduri - debitori, creditori bancari, bugetari sau furnizori de utilități.” a declarat av. Simona Maria Miloș, Președinte al INPPI.

“Noua lege a insolvenței din România este una sofisticată la nivelul legislației europene.” - a conchis Judge Leif M. Clark - World Bank.

-// -

Despre INPPI:

Înființat în decembrie 2012, Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI) este organizat și funcționează sub autoritatea Adunării Reprezentanţilor Permanenţi ai Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) şi Consiliului Naţional de Conducere al Uniunii, iar prin acțiunile pe care le organizează se adresează tuturor practicienilor în insolvență, stagiari sau definitivi, indiferent de nivelul la care se află în carieră.

-// -

Pentru informații suplimentare vă rugăm să o contactați pe Anca Rancea – PR Consultant al INPPI la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon: 0751.751.438.

INPPI_Eveniment WB_mai 2014_1
INPPI_Eveniment WB_mai 2014_3
INPPI_Eveniment WB_mai 2014_2
1/3 
       
înapoi la partea de sus
×