• Conferință de insolvență organizată de UNPIR Filialele Alba și Hunedoara – 10 pct.
    UNPIR Filialele Alba și Hunedoara organizează prima conferință de insolvență a anului 2024, un eveniment care va reuni judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curțile de Apel Cluj-Napoca și Timișoara, Tribunalele Alba, Cluj, Hunedoara, Timiș și practicieni în insolvență.
    Vezi detalii


mari, 16 aprilie 2024

Presă

13:Feb

Conferinţa “Noul cod al insolvenţei. Soluţia pentru mediul de business de azi?”, 13 februarie 2014, sediul B.N.R.

Detalii eveniment:

  • Dată:  
  • Locație:Bucureşti
  • Acreditare INPPI:4 ore de pregătire profesională
  • Înregistrare

Ministerul Justiției, în parteneriat cu Ziarul Financiar, Banca Naţională a României a organizat, cu susţinerea INPPI, Conferinţa “Noul cod al insolvenţei. Soluţia pentru mediul de business de azi?”, primul eveniment de anvergură dedicat domeniului insolvenței, din acest an.

Desfășurat joi, 13 februarie 2014, la sediul B.N.R. , evenimentul a adus alături reprezentanţi ai autorităţilor şi ai companiilor, judecători, procurori, magistraţi, avocaţi, bancheri şi antreprenori - toți interesați de noul cod al insolvenţei şi termenul la care ar putea intra în vigoare noua legislaţie.

Conferința s-a bucurat de participarea Ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, care a subliniat importanța pe care dezbaterea publică o are în îmbunătățirea oricărui act normativ, scopul final fiind crearea unei legi care să răspundă nevoilor societății și care să se bucure de încrederea cetățenilor.

Banca Națională a României, gazdă a evenimentului a fost reprezentată de Viceguvernatorul Bogdan Olteanu, iar din partea Parlamentului României a participat Președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, Liviu-Bogdan Ciucă.
Din partea INPPI au susținut prezentări Simona Miloș, președinte INPPI și Ana-Irina Șarcane, membră a Consiliului Științific al Institutului.

Dintre subiectele supuse atenției auditoriului:
• “Codul Insolvenţei - codificare sau schimbare fundamentală a actualelor reglementări? Explicaţii privind obiectivele urmărite de Proiectul Codului Insolvenței.” - Sorin David, Managing Partner, D&B David și Baias;
• “Ce aduce nou codul insolvenței în privința disciplinei debitorilor? Abordare istorică: agresivitate vs. permisivitate.” - Simona Miloș, Președinte INPPI;
• “Codul Insolvenței - noutăți conceptuale. Mijloace de eficientizare a procedurii.” - Ana-Irina Sarcane, Partener coordonator Sarcane si Asociatii SCA;
• “Principiile fundamentale ale procedurilor de insolvență - de la deziderat la realitate.” - Simona Neagu, Partener, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen;
• “Noul Cod al Insolvenței – Între standardizarea activității practicianului în insolvență și executarea silită individuală a creanțelor.” - Stan Tîrnoveanu, Co-Managing Partner, ZRP Insolvency. În cele peste 4 ore de prezentări, discuții, întrebări și răspunsuri s-au punctat încă o dată, atât complexitatea prevederilor Codul Insolvenței, cât și numeroasele implicații care vor deriva din aplicarea noului cod în viitorul apropiat.

Evenimentul a fost acreditat de INPPI cu 4 ore de pregătire profesională pentru practicienii în insolvenţă care fac dovada participării la lucrările acestei conferințe.

Vă așteptăm alături de noi la următorul eveniment din data de 20.02.2014 - Conferința Codul Insolvenței, organizată de Ziarul BURSA în parteneriat cu INPPI!

înapoi la partea de sus
×