• Conferință de insolvență organizată de UNPIR Filialele Alba și Hunedoara – 10 pct.
    UNPIR Filialele Alba și Hunedoara organizează prima conferință de insolvență a anului 2024, un eveniment care va reuni judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curțile de Apel Cluj-Napoca și Timișoara, Tribunalele Alba, Cluj, Hunedoara, Timiș și practicieni în insolvență.
    Vezi detalii


vineri, 19 aprilie 2024

Anunțuri

11:Iun

Conferința privind Regimul juridic al insolvenței persoanelor fizice și al insolvenței persoanelor juridice

Banca Mondială a găzduit, în data de 11 iunie 2015 la Palatul Parlamentului din București, conferința privind Regimul juridic al insolvenței persoanelor fizice și al insolvenței persoanelor juridice. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Justiției și cu Camera Deputaților, și a reunit un număr important de specialiști de marcă în domeniul insolvenței persoanelor juridice și fizice. Printre aceştia s-au aflat dna dr. Irit Mevorach și dl judecător Leif Clark, din partea Băncii Mondiale, dl Liviu Stancu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, dna Nicoleta Țăndăreanu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția 1 Civilă, dna Simona Miloș, președinte INPPI, dl Stan Tîrnoveanu, partener senior la Zamfirescu Racoți & Partners, dl Cristian Răvășilă, director în cadrul PWC Business Recovery Services.

În cadul mesei rotunde care a deschis evenimentul, dna Simona Miloș, președinte INPPI, a fost invitată să exprime un punct de vedere cu privire la întrebarea: Sunt toți participanții tratați corect în procesul de insolvență? În acest context, domnia sa a pus problema creării și încurajării unei culturi a negocierii care să permită negocierile “out of court”, care ar putea permite atât prevenirea situațiilor de insolvență, cât și o punere în practică eficientă a principiilor teoretice privind natura colectivă a procedurilor de insolvență.

Amintind recomandările Comisiei Europene, dna președinte Simona Miloş a subliniat necesitatea trecerii de la un accent pus pe lichidare, la importanţa restructurării în condiţii optime, ca prevenire a insolvenţei. Principiile Băncii Mondiale prevăd evitarea prevalenţei interesului public asupra intereselor private, precum şi îngheţarea procedurilor judiciare şi extrajudiciare pe durata procesului de insolvenţă. Aplicarea acestor norme este uneori îngreunată de alte dispoziţii referitoare la responsabilitatea penală a companiilor şi persoanelor, în particular executarea silită. Reprezentanții Băncii Mondiale au subliniat că punerea în practică a acestor principii este necesară pentru respectarea drepturilor tuturor creditorilor în condiţiile legii, a încurajării mediului investițional și a prezervării locurilor de muncă în interesul întregii economii.

IMG_5392
IMG_5391
IMG_5387
IMG_5374
IMG_5362
IMG_5455
IMG_5390
IMG_5371
IMG_5454
IMG_5452
IMG_5382
IMG_5383
IMG_5439
IMG_5393
01/14 
       
înapoi la partea de sus
×