• Conferință de insolvență organizată de UNPIR Filialele Alba și Hunedoara – 10 pct.
    UNPIR Filialele Alba și Hunedoara organizează prima conferință de insolvență a anului 2024, un eveniment care va reuni judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curțile de Apel Cluj-Napoca și Timișoara, Tribunalele Alba, Cluj, Hunedoara, Timiș și practicieni în insolvență.
    Vezi detalii


vineri, 19 aprilie 2024

Presă

20:Dec

Practicienii în insolvență, reprezentați în cadrul evenimentului INM ”Dialog pentru justiție”

Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență din România (INPPI), prin dna președinte Simona Miloș, s-a alăturat profesiilor juridice care au participat la ”Dialog pentru justiție”, eveniment organizat de Institutul Național al Magistraturii (INM) în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR).

”Însuși faptul că astăzi, Institutul National al Magistraturii a ales să-și marcheze cei 30 ani de activitate în prezența noastră, a celor patru profesii liberale care activează în domeniul judiciar, denotă deschidere și înțelegerea rolului fiecăruia dintre noi pentru echilibrul sistemului judiciar”, a spus dna Miloș în discursul rostit la începutul evenimentului.

În deschiderea evenimentului, organizat în Aula Institutului Național al Magistraturii, au venit discursuri din partea reprezentanților profesiilor juridice.

Din partea INM a vorbit dna director Cristina Rotaru Radu, din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a vorbit dl președinte jud. Marian Budă. În numele UNBR a vorbit dl av. Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti, iar pentru profesia notarilor publici a vorbit dl deputat Liviu Bogdan Ciuca, membru al Consiliului UNNPR. La rândul lor, executorii judecătorești au fost reprezentați de dl Bogdan Maghiar, vicepreședinte UNEJ.

Primul panel a fost moderat de presedinte, prof univ dr. Traian Briciu si Director adjunct responsabil cu formarea continua - Viorel Badea.

Panelul 2 a fost moderat de Director INPPA Dan Oancea si director INM Cristina Rotaru Radu.

Discursul dnei Simona Miloș, președinte INPPI:

”Doamnă Director Cristina Rotaru,

Stimați invitați,

Dragi colegi,

Am primit cu mare emoție si bucurie această invitație avand în vedere faptul că pe noi ne leagă o îndelungată colaborare cu Institutul Național al Magistraturii, prin prisma parteneriatului comun pe care îl avem în derulare de aproape 10 ani.

În toți acești ani, am avut multe evenimente de pregătire profesională comună, la care au participat sute de practicieni în insolvență, judecători și procurori, conferințe organizate atât în București cât și în țară, în cadrul cărora au fost abordate cele mai importante subiecte din domeniul insolvenței, și care au fost foarte bine primite atât de către membrii noștri cât și de către magistrați.

În toți acești ani, Institutul Național al Magistraturii a fost o prezență vie în mediul juridic românesc și dincolo de misiunea sa primordială – aceea de a pregăti noile generații de viitori magistrați – am simțit cu toții implicarea Institutului în efortul comun de unificare a practicii judiciare, acele Minute de uniformizare a acesteia ajungând rapid să constituie un reper doctrinar și jurisprudențial important, atât de util fiecăruia dintre noi. Bineînțeles că toate aceste întâlniri au fost extrem de prolifice și nu au rămas doar la stadiul de simple dezbateri, multe dintre problemele semnalate în cadrul acestora ajungând să fie remediate de către instanța supremă prin mecanismele recursului în interesul legii sau ale dezlegării unor probleme de drept.

Dar dincolo de aceasta, întrucât instituțiile sunt reprezentate de OAMENII din spatele acestora, care cu perseverență, viziune și dăruire pot schimba lucruri și mentalități, mulțumirile mele se îndreaptă către Doamna Director Cristina Rotaru și către întreaga sa echipă care au înțeles, încă din primul moment al mandatului, importanța menținerii dialogului instituțional cu toți actorii implicați în procesul de înfăptuire al justiției.

Însuși faptul că astăzi, Institutul National al Magistraturii a ales să-și marcheze cei 30 ani de activitate în prezența noastră, a celor patru profesii liberale care activează în domeniul judiciar, denotă deschidere și înțelegerea rolului fiecăruia dintre noi pentru echilibrul sistemului judiciar.

Deși suntem diferiți, ne animă aceleași valori și aceeași dorință de mai bine pentru generațiile care vor veni. Lor vrem să le transmitem că doar împreună putem spera la justiție, căci fără justiție Cetatea se prăbușește. Sau, așa  cum spunea în urmă cu mai bine de 500 ani un mare filozof (Francis Bacon) ”Dacă nu menținem justiția, justiția nu ne va menține pe noi”

La mulți ani, INM, la multi ani, tuturor!

înapoi la partea de sus
×