Examen definitivat - sesiunea noiembrie 2016
Stimate doamne și stimați domni,
Vă anunțăm că în zilele de 16.11.2016 și 17.11.2016, la sediul INPPI din str. Vulturilor nr. 23, etaj 1, sector 3, București, se va desfășura examenul de definitivat în profesia de practician în insolvență.
Dosarele de înscriere la examenul de definitivat se depun la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la data de 04.11.2016. Prin grija filialelor UNPIR, dosarele vor fi transmise la INPPI până la data de 08.11.2016.
Comisiile şi repartizarea candidaţilor pe comisii, respectiv data şi ora de începere vor fi afişate cel mai târziu la 11.11.2016, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.
Mai jos redăm câteva detalii privind organizarea și desfășurarea examenului de definitivat.
La examenul de definitivat pot participa numai practicienii în insolvenţă stagiari care au efectuat stagiul complet de pregătire profesională şi care au urmat un număr minim de 40 de ore/puncte pregătire profesională.
Documentaţia de înscriere la examen se va depune la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar până la 04.11.2016 şi va conţine următoarele documente:
- a) cererea de înscriere. Modelul acesteia este anexată prezentului mail;
- b) raport de activitate privind stagiul de pregătire profesională efectuat, inclusiv dovada de participare la stagiul intensiv de pregătire;
- c) caracterizarea întocmită de coordonatorul/coordonatorii de stagiu pe lângă care stagiarul a funcţionat ca salariat sau colaborator;
- d) studiu de caz;
- e) dovada achitării taxei de susținere a examenului de definitivat în cuantum de 1.500 lei.
Întreaga documentație se va depune în dosar de plastic, cu șină și perforații.
Documentele mai sus menționate, avizate de Filiala UNPIR din care face parte practicianul în insolvență stagiar, se vor transmite către INPPI.
Examenul pentru dobândirea calităţii de practician în insolvenţă definitiv constă în susţinerea unei lucrări scrise în fața unei Comisii de examinare. Lucrarea scrisă va reprezenta un studiu de caz din practica stagiarului.
Durata prevăzută pentru susţinerea lucrării va fi de circa 10 minute, timp în care candidatul va evidenţia în fața Comisiei de examinare principalele aspecte ale cazului, elementele de practică curentă şi cele specifice.
Nota minimă de promovare a examenului este 7.
Raportul de activitate va conţine: elemente precum participarea la întocmirea de dosare de ofertă, planuri de reorganizare (unde a fost cazul), tabele de creanţe, operaţiuni legate de Buletinul procedurilor de insolvenţă, adunări ale creditorilor, licitaţii, operaţiuni de inventariere, numărul de dosare la care a colaborat cu specificarea felului procedurii, precum şi orice alte repere ale activităţii. Raportul de activitate va prevede şi participarea la stagii de pregătire.
Studiul de caz se recomandă a avea un volum de maxim 10 pagini tehnoredactate, cu font Times New Roman sau Ariel, cu dimensiunea caracterelor de 12 puncte, utilizând diacritice, textul va respecta o spațiere între rânduri de 1,5 linii. Obligatoriu paginile lucrării vor fi numerotate. Studiul de caz se va depune în 3 exemplare.