CUM A FOST: Seminar online - "Obligațiile de mediu și procedura insolvenței. Partea II: Răspunderea practicianului”
În a doua parte a unui seminar online legat de problematica obligațiilor de mediu, Florin Dragomir, vicepreședinte UNPIR, și Antoniu Obancia, lector INPPI, au intrat în detaliile cu care se confruntă practicienii în insolvență atunci când caută să se conformeze la legislația de mediu.
”Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă pe fondul modernizării permanente a legislației de mediu europene și intrării României în diverse proceduri de infringement va schimba modul în care autoritățile aplică legea. A schimbat deja câteva aspecte”, a spus Florin Dragomir în deschiderea seminarului.
La rândul său, Antoniu Obancia și-a deschis participarea spunând că ”răspunderea este de trei feluri: civilă, contravențională și penală, așa că ceea ce voi prezenta va fi împărțit pe cele trei categorii, începând cu răspunderea civilă, având în vedere că, date fiind amploarea și complexitatea problemelor privind consecințele negative ale poluării mediului ambiant, legiuitorul a instituit un regim special de răspundere pentru prejudiciile poluării”.
**
Despre seminariile online INPPI
INPPI organizează periodic cursuri online, acreditate cu puncte de pregătire profesională, pe teme de actualitate în profesia de practician în insolvență.
Seminarele transmise online se adresează practicienilor în insolvență din toată țara și pot fi vizionate pe calculator, de la birou sau de acasă, în timp real. Urmărind în direct expunerea lectorului, veți avea posibilitatea de a adresa în scris întrebări la care veți primi răspunsuri pe parcursul transmisiunii.
Ulterior, veți avea acces la înregistrarea integrală video și audio.
ATENTIE: Persoanele care au întrebări prealabile transmiterii seminarului video, pentru a primi un răspuns pe parcursul transmisiunii, sunt invitate să trimită aceste întrebări la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Cum mă înscriu la seminar?
I. Persoanele care nu sunt înregistrate pe site-ul INPPI (care nu au cont și parolă) și care doresc să acceseze seminariile online trebuie să efectueze următorii pași:
- Se accesează butonul Înregistrare amplasat în partea dreaptă sus, din pagina principala a portalului www.inppi.ro;
- Se completează toate câmpurile din formularul de înregistrare, respectiv: nume, email, parolă, verificare parolă, număr matricol. La rubrica email se introduce adresa personală de email a persoanei care solicită înscrierea. La rubrica parolă se introduce o parola aleasă de utilizator. Se confirmă parola aleasă de utilizator. La rubrica număr matricol UNPIR se introduce numărul de evidență al practicianului din Tabloul UNPIR (ex 0000) ;
- După completarea câmpurilor sus amintite se dă click pe rubrica înregistrarea utilizator nou;
- Pe adresa de email aleasă de dvs. veți primi un mesaj de confirmare a înregistrării pe site-ul INPPI;
- După primirea mesajului, în vederea autentificării și vizualizării cursului ales, sunt urmați pașii de la pct. II de mai jos.
- Persoanele care sunt deja înregistrate pe siteși care doresc să acceseze seminarul dorit trebuie să efectueze următorii pași:
- Se achită taxa de participare la seminar și se trimite dovada plății către secretariatul INPPI, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Taxa de 150 lei (cost cu TVA), se achită în contul INPPI, deschis la BCR Sucursala Unirea, cod IBAN RO11RNCB0671130993380001, CUI RO31066951. Obligatoriu, în actul de plată, se va preciza data în care se desfășoară seminarul și numele participantului;
- După verificarea efectuării plății, veți primi mesajul prin care vă este validată plata și totodată vă este comunicată permisiunea de a accesa seminarul online;
- În data și la ora programată, se accesează din partea dreaptă de sus a paginii www.inppi.ro butonul Autentificare și se completează datele din formular, respectiv email și parolă (alese de dvs);
- Se dă click pe butonul autentificare și se vizualizează seminarul folosind link-ul corespunzător, conform instrucțiunilor primite în mesajul de confirmare a plății.
ATENȚIE: Suma de 150 de lei reprezintă taxa pentru accesul la seminariile online live. Aceeași taxă se percepe și pentru oricare dintre înregistrările edițiilor anterioare.
Pentru înregistrare utilizator nou – click aici.
Dacă ești înregistrat deja, pentru autentificare – click aici.